Produkta våre

Produksjonen er allsidig og handtverksmessig – inspirert av lokal kultur og tradisjon. Vi ystar av upasteurisert mjølk, dvs. rå mjølk som ikkje er varmebehandla før vi startar ysteprosessen. Med dette tek vi vare på dei gode kvalitetane som er i mjølka, noko som er viktig for utvikling av smak og aroma i sluttproduktet. For oss gjer det ysteprosessen meir robust og interessant, og det er også viktig for å skilje seg ut frå industriproduksjon.

Fjelldronning

Vellagra smaksvinnar

Vår kittmogna lagra kvitost, ysta av rå (upasteurisert) kumjølk, er rik på smak og aroma. Smaken utviklar seg gjennom fleire månader på lager, der vi vaskar og steller osten med stor omsorg.

Les meir

Huldreost

Fjellsmak til festbordet

Ein brunost utanom det vanlege, med fjellurtene einebær og kvannfrø, samt norsk akevitt. Den har ein forførande karakteristisk og kraftig smak, kokt på kumyse frå Fjelldronning-ysting i spedd vår eigen fløyte.

Les meir

Prim

Smøremjuk kvardagskos

Prim har ein rund og karamellaktig brunostsmak, den er lett å like for både liten og stor.

Les meir

Pultost

Mager og proteinrik

Norsk ostetype med røter attende til vikingtida, som har lange tradisjonar i Gudbrandsdalen og i Innlandet.

Les meir

Rømme

Ekte sikringskost

Rømmen vår er produsert av upasteurisert, syrna fløyte. Produktet har ein syrleg, frisk smak og smidig og fløyelsmjuk konsistens. Den skil seg ut i forhold til industriproduksjonen…

Les meir

Smør

Ordentleg smør med havsalt

Smøret er produsert av Avdem-rømme, dvs. upasteurisert rømme, tilsett fint havsalt (2,2 %).

Les meir

Mor Åse

Mild og rund

«Mor Åse» er ein upasteurisert kittmogna ost, mildare og mjukare enn Fjelldronning. Osten er salsklar etter ca.1,5 månad på lager, der den blir snudd kvar dag første veka…

Les meir

Betaost

Upasteurisert fetatype

Fetaostvariant produsert av rå (upasteurisert) kumjølk. Osten blir kutta i terningar og lagt på olje (solsikkeolje/norsk rapsolje) med innslag av tørka rognebær og dill.

Les meir

Yoghurt naturell

Mild i smaken

Vi produserer yoghurt fordi vi nyttar yoghurt som kultur i kvitostproduksjonen. Etter kvart har vi oppdaga at det er etterspurnad etter yoghurt naturell…

Les meir

Gubb

Eit tradisjonsprodukt

Gubb er ein fast gommevariant som har ein søtleg smak av brunost, men med bitar av ostestoff i seg. Enkelt sagt er det ei blanding av brunost og kvitost. Gubb er brukt som «biteti», som kaffemat.

Les meir

Kvitkjuke

Best saman med rømme

Fersk surmjølksost, mager og proteinrik – tilverka av same skummamjølka som pultost, men er ikkje mogna. Produktet kan vera både med og utan karve.

Les meir

Rømmegraut

Tradisjonsrik festmat

Rømmegrauten vår er kokt på tradisjonelt vis, av eigen rømme og mjølk, noko som gjer at den får ein særeigen smaksrik fylde og konsistens.

Les meir